Bleskový výpredaj| Zľavy až 30%
Zobraziť kategórie

Najnovšie články

Mačiatka rastú rýchlo
Mačiatka rastú rýchlo

Doležité fázy rastu vášho mačiatka

Pridané: 21.06.2024

Zobraziť viac
To najlepšie pre vaše šteniatko.
To najlepšie pre vaše šteniatko.

Aký význam má správna výživa pre vaše šteňa?

Pridané: 21.06.2024

Zobraziť viac
To najlepšie pre vaše šteniatko.

To najlepšie pre vaše šteniatko.

Aký význam má správna výživa pre vaše šteňa?

Keď vo vašej rodine privítate nového malého štvornohého spoločníka, je potrebné zvážiť veľa vecí. Ako často by malo šteniatko spať, ako dlho sa hrá a ako by ste ho mali správne kŕmiť? Správna výživa pomáha vášmu šteniatku rásť zdravo a rovnomerne.

Dôležitosť správnej výživy

Denný príjem energie ovplyvňuje rýchlosť rastu šteňaťa. Príliš rýchle tempo rastu zvyšuje riziko problémov s kosťami alebo kĺbmi. Preto je dôležité dodržiavať presnú dennú dávku granúl ktorá sa nachádza na obale krmiva . Nenechajte šteňa jesť toľko, koľko chce, pretože to môže viesť k nadmernému rastu a nadváhe, a to môže sposobiť problémy s vývojom kostry vášho šteňaťa.

Aké vitamíny a minerály potrebuje vaše šteniatko?

Zdravie a rast vášho šteňaťa závisí aj od správneho množstva vitamínov a minerálov. Pre vývoj kostry je obzvlášť dôležité vápnik a fosfor. Tieto látky by mali byť prítomné v správnom množstve a pomeroch v strave v každej fáze rastu, najmä u veľkých plemien v počiatočnej fáze rastu. Vaše šteniatko potrebuje viac bielkovín, aby správne rástlo. Okrem toho šteňatá potrebujú energiu pre svoj rast, takže krmivo pre šteňatá obsahuje viac tukov ako štandardné krmivo pre dospelých psov. Preto sa neodporúča kŕmiť šteňa krmivom pre dospelých psov alebo príliš skoro prejsť na krmivo pre dospelé psy.

Črevá šteniatka sú oveľa citlivejšie na potravu ako u dospelého psa.

Krmivo pre šteňatá je zostavené tak, aby zabezpečilo optimálne vstrebávanie všetkých živín. Obsahuje viac stráviteľných bielkovín pre rozvoj svalov, podporu imunitného systému a zdravú srsť. Krmivo pre šteňatá má navyše nižší obsah škrobu, pretože šteňatá trávia škrob menej efektívne ako dospelé psy. Veľkosť granúl je tiež prispôsobená veľkosti zubov a čeľuste šteňaťa.

Fokker ponúka špecializované krmivo pre šteniatka.

Fokker ponúka radu Dog Opti-Grow, ktorá poskytuje správnu výživu pre rast vášho šteniatka, či už veľkého alebo malého. Rada Opti-Grow je prírodné krmivo vyrobené z vysoko kvalitných surovín. Toto suché krmivo obsahuje všetky živiny, ktoré šteňa potrebuje na zdravý rast. Nórsky lososový olej podporuje zdravú kožu a lesklú srsť. Granule Opti-Grow sú prispôsobené veľkosti čeľuste každého plemena.

Všetky zložky a výhody Dog Opti-Grow.

  • - Granule prispôsobené veľkosti čeľuste plemena
  • - Recept bohatý na bielkoviny: pre správny rast
  • - Bohaté na tuky ako omega-3 a -6: z lososového oleja pre jemnú kožu a lesklú srsť.
  • - 100% prírodný: neobsahuje žiadne umelé farbivá ani príchute
  • - S kuracím mäsom: chutné, ľahko stráviteľné a bohaté na cenné živočíšne bielkoviny
  • - S ryžou: zdroj ľahko stráviteľných sacharidov
  • - Správne množstvo vápnika a fosforu
  • - S jačmeňom: zdroj vlákniny, ktorý prispieva k pravidelnému vyprázdňovaniu a dobrým črevným baktériám
  • - Obsahuje kukuricu: bohatý zdroj základných živín, ako sú bielkoviny, tuky, vláknina a vitamíny
  • - Obsahuje správne vitamíny a minerály pre rozvoj imunitného systému. 

Potrebujete pomôcť s výberom správneho jedla?

Vyskúšajte náš konfigurátor ktorý Vám po navolení vašich požiadaviek, vyberie to správne krmivo pre vašeho štvornohého miláčika. V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete obrátiť na nas a kontaktovať nás na  telefónne číslo : 0911 681 111 alebo prostredníctvom e-mailovej adresy : Stelmart.sk@gmail.com .